İş yerinde sevilmek ve beğenilmek her çalışanın arzusu. Özellikle patron ve yönetici pozisyonundaki kişiler tarafından sevilmek ayrıca önem taşıyor. Çalışmalarınızın yönetici tarafından beğenilmesi ve taktir görmesi, değerlendirilerek maaşınıza yansıması çalışma motivasyonunu da artırıyor. Bu nedenle patronunuzun kalbine giden yolları bilmeniz gerekiyor. Peki bu yollar neler? İşte sorumuzun cevabı:
- Çok çalışın. Patronlar her ne olursa olsun çalışkan insanları severler. Çalıştığınızı patronunuzun gözüne sokmadan, işlerinizle belli ederseniz başarılı olursunuz.
- Kendinizi geliştirin. Eksiklerinizi tamamlamanız, yeteneklerinizi pekiştirmeniz patronunuzun hoşuna gider. Örneğin; mesleğinizle ilgili kurslara gidin, dil dersleri alın, ilgi alanınızda kendinizi geliştirin. Bunların etkisi olumlu yönde olacaktır.
- Değişime açık olun. Katı kurallarınız olmasın. Patronunuz sizi farklı pozisyonlarda çalıştırmak istiyorsa denemekten zarar gelmeyeceğini bilin. Eğer patronunuzun istediği şekilde çalışırsanız beğenilir ve sevilirsiniz.
- Yardımsever olun. İhtiyacı olan herkese yardım edin. Ofis içinde bilgi ve yeterlilikleriniz dahilinde olan her konuda çalışma arkadaşlarınıza destek olun. Bu tavrınız elbette fark edilecektir.
- Mesai saatlerini aşın. Elinizdeki işi tamamlamak için ertesi günü beklememek ve mesaiye kalmak patronunuz üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır. İşi için canla başla çalışan insanlar her yerde sevilirler.
- Problemle değil çözümle gidin. Problemli çalışanlar yerine her zaman çözüm üretenler sevilir. Olaylara çözüm odaklı bakmanızda yarar var.
- Cevabını bildiğiniz soruları sormayın. İşinizle ilgili sorularınızı ilk olarak kendiniz cevaplamaya çalışın. Aslında cevapları sizde olan soruları sormanız olumsuz bir imaj oluşturur.
- Kalıpları yıkın. Görev ve sorumluluklarınızı artırarak patronunuzun gözüne girersiniz.Kariyer Ofisinizde diğer departmanların ne iş ilanı yaptığını ve bunları öğrenip öğrenemeyeceğinizi kontrol edin.
- Patronunuzu hafife almayın. Hasta numarası yapmadan önce bir kez daha düşünün. İşe gelmeyecekseniz İnsan Kaynakları yöneticisini arayıp durumu bildirmek yerine patronunuzu arayın. Ertesi gün ise raporunuzla birlikte işe gidin.
- Özür dilemeyin. Yanlışlarınızda özür dilemek yerine hatanızı hemen telafi edeceğinizi belirtin. Aynı hatayı bir daha yapmayarak patronunuz tarafından beğenilirsiniz, endişelenmeyin.
- Duygusal olmayın. Sizi sinirlendiren olaylara hemen tepki vermemeyi öğrenin.
- Problemlere duygusal olarak yaklaşırsanız patronunuzla tartışabilirsiniz. Sinirinizin geçmesini bekleyin ve işinize odaklanın. Patronlar duygusal çalışanları şirket bünyesinde barındırmayı sevmezler.
- İletişim kurmayı bilin. İletişim kuramayan çalışanlar patronları tarafından sevilmezler. Aksi, sinirli, konuşmayı ve dinlemeyi bilmeyen kişiler çalıştıkları hiçbir ortamda mutlu olamazlar.
- Şikayet etmeyin. Her şeyden şikayetçi olan ve memnuniyetsizliğini belli eden çalışanlar patronlarının gözüne batarlar. Her fırsatta şikayet edeceğinize ya işinizi değiştirin ya da yapıcı çözümler üretin.
- Üretici olun. Aklınızdakileri hayata geçirmek için patronunuzla paylaşın.
- Yaratacağınız yeni bir ürünü ya da hizmeti patronunuzun bilgisi dahilinde geliştirin. Yeni üretimler yapmanız yöneticinizin gözünde sizi yüceltecektir.
Takımınızla iyi geçinin. Çalışmak bir ekip işidir. Çalışma arkadaşlarınızda iyi geçindiğinizde, onlara destek olduğunuzda bu durumu patronunuz fark edecektir. Görüldüğü gibi patronunuzun sizi sevmesi aslında çok kolay. Biraz sabır, çalışkanlık, işe saygı, takım arkadaşlarınızla iyi geçinme gibi önemli hususlara dikkat ettiğinizde kısa sürede sevildiğinizi göreceksiniz. İş yerinde mutlu olmak için öncelikli olarak patronunuzun gözüne girmelisiniz.